...Και αυτή είναι η αρχή. Το Zanneio-Noise έδρασε ως έντυπο περιοδικό πέρυσι. Φέτος πιάνεται στον ιστό του Διαδικτύου, παραμένοντας ασυμβίβαστο, όπως αρμόζει σε μας, τους δυναμικούς αρθρογράφους, είδος μοναδικό και αξιαγάπητο. Το είδος αυτό, λοιπόν, σας ταξιδεύει σε συλλογισμούς αλλά και αέρινα λόγια. Λογικά στο τέλος θα 'μαστε είτε πιο προσγειωμένοι είτε πιο ονειροπόλοι...

Θαυμαστές της νεανικής εκφραστικής αυθεντικότητας και θερμοί υποστηρικτές της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του διαλόγου, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας...

Από τη συντακτική ομάδα

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Η διαλεύκανση του μυστηρίου γύρω από το θάνατο του Τουταγχαμών είναι πλέον πραγματικότητα!


Η διαλεύκανση του μυστηρίου γύρω από το θάνατο του Τουταγχαμών είναι πλέον πραγματικότητα!

Σύμφωνα με πρόσφατο test DNA ο θρυλικός Τουταγχαμών πέθανε στα 19 του χρόνια από έναν κυριολεκτικά καταραμένο συνδυασμό: μια σπάνια κληρονομική ασθένεια των οστών, ένα σπασμένο πόδι και το τσίμπημα ενός κουνουπιού που τον μόλυνε με ελονοσία. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα γενετικών εξετάσεων στο μουμιοποιημένο σώμα του 3.300 χρόνια μετά το θάνατό του.
Μετά από ανάλυση του DNA από 11 μούμιες για να εξετάσουν τις συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, οι ερευνητές αναζήτησαν ενδείξεις για πιθανές γενετικές ανωμαλίες και ασθένειες και βρήκαν τελικά τι σκότωσε τον έφηβο φαραώ το έτος 1324π.Χ.
Τα επιστημονικά ευρήματα διηγούνται μια θλιβερή ιστορία: σακάτης εκ γενετής, ο Τουταγχαμών ήταν κουτσός, καμπούρης και φιλάσθενος. Έπασχε από μια ασθένεια που καταστρέφει τα κύτταρα των οστών, το λεγόμενο σύνδρομο Kohler II και από δυσμορφία στα πόδια.
Τα κατάγματα στο μουμιοποιημένο σώμα του έδειξαν ότι είχε ένα ατύχημα λίγο πριν από το θάνατό του, ίσως κάποια πτώση από το άρμα. Και η χαριστική βολή δόθηκε από το τσίμπημα κάποιου μολυσμένου κουνουπιού από το παράσιτο Plasmodium το οποίο προκαλεί την ελονοσία.
Κάποιοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι παραμορφώσεις στα οστά του Τουταγχαμών μπορεί να οφείλονται στη διαδικασία της ταρίχευσης, ενώ άλλοι ότι η απουσία εσωτερικών οργάνων στις μούμιες αφήνει πάντα ερωτήματα ως προς τα συμπεράσματα για την αιτία του θανάτου του.
Παρόλα όμως τα μυστικά που μπορεί να κρύβει πολύ καλά μαζί της η μούμια του σπουδαίου αυτού φαραώ, η ανακάλυψη των αιτίων του θανάτου του δεν παύει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την επιστήμη και να αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσα θαυμαστά μυστήρια περιμένουν τον άνθρωπο να τα ανακαλύψει!



Οι πληροφορίες προέρχονται από το Βήμα της Κυριακής
Σοφία Σπυράκου Α΄4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.